jueves, 28 de octubre de 2010

Els primers a conèixer el vi

L'Empordà , i concretament Empúries, va ser de les primeres zones de la península a conèixer la cultura de la vinya i el vi. Les primeres dades conten que la vinya va arribar als segle VI aC. Els vins d'Emporiae i de la Tarraconense eren coneguts al Imperi roma, i a la mateixa metròpoli. A l'edat mitjana les vinyes creixen a l'empara d'abadies i monestirs, el vins eren esmentats per intel·lectuals de França i Anglaterra. A finals del segle XIX va aparèixer una plaga que va arruïnar la viticultura empordanesa. Al segle XX el empelts de vinya Americana van a reprendre l'activitat.

Vestigi: Senyal que una cosa destruïda, extingida, etc., ha deixat de la seva existència. Del castell antic, no en resten ni vestigis.

Fil·loxera: 1. Insecte homòpter molt petit, que ataca les arrels dels ceps i és un important flagell de la vinya.
2. Malaltia de la vinya causada per aquest insecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario